Normal_normal_kind_bak_geld

De stichting School's cool in Arnhem krijgt vooralsnog geen subsidie van de gemeente Arnhem. Hiermee komt de stichting in de gevarenzone. School's cool koppelt vrijwillige mentoren aan scholieren die extra steun nodig hebben bij de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs en heeft 16 vestigingen in heel Nederland. Dit meldt de Gelderlander.

Tot nu toe krijgen de vrijwillige mentoren nog een onkostenvergoeding dankzij Kinderpostzegels, Burgerweeshuis en Oranjefonds. “Maar als dat wegvalt, dreigt voor ons het einde", zegt mentorcoördinator Marjon van Bussel. In de regio Arnhem krijgen twintig kinderen wekelijks bezoek van een mentor. Deze begeleidt de kinderen op vrijwillige basis bij het maken van huiswerk en bereidt hen voor op de overstap van basisonderwijs naar voortgezet onderwijs. Vaak gaat het om kinderen uit kwetsbare gezinnen. 
 
Het aantal Arnhemse kinderen dat gebruik maakt van zo'n vrijwillige mentor is het afgelopen jaar fors gedaald van 35 naar 20 kinderen. In andere steden echter, zoals in Nijmegen, zijn er meer dan 100 kinderen met een mentor. Bovendien zijn er ook betaalde krachten in dienst, die deels geld krijgen van de gemeente en deels van het voortzet onderwijs.  
 
School's cool wil zoveel mogelijk kinderen in een kwetsbare situatie de overstap van het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs succesvol laten maken. Dit wil de stichting doen  door vrijwillige mentoren in te zetten die bij de leerlingen thuis komen. Het doel is dat door de individuele coaching de leerleing zijn schoolcarrière goed start in de brugklas met meer kans op betere leerresultaten. 
 
Stichting School's cool Nederland is het samenwerkingsverband van 16 School's cool-vestigingen in Nederland. Zij ontmoeten elkaar minimaal tweejaarlijks in het landelijk platform, waar kennis en ervaringen worden uitgewisseld. De vestigingen zijn zelfstandig ten opzichte van elkaar.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids