Mentor (66) verdacht van seksueel getinte schoolopdrachten

Tegen een 66-jarige leraar uit Kruiningen is 240 uur werkstraf en vier maanden voorwaardelijke celstraf geëist. De man zou als mentor twee van zijn leerlingen hebben gedwongen tot seksuele handelingen. Als de meisjes hem niet gehoorzaamden, zouden ze geen goede beoordeling krijgen en zelf moeten stoppen met hun studie. Dat meldt Omroep Zeeland.

De, inmiddels, vrouwen werden intensief begeleid door hun mentor tussen 2016 en 2019. De man gaf de meisjes volgens het OM seksueel getinte schoolopdrachten. Zo moesten de meisjes zichzelf filmen in bikini of ondergoed, met hun spiegelbeeld tongzoenen of andere intieme handelingen bij zichzelf uitvoeren.

Psycholoog 

De rechtszaak werd in juni onderbroken, want de verdachte begon toen pas te reflecteren op zijn gedrag. Daarom besloot de rechtbank dat de man eerst onderzocht moest worden door een psycholoog. Volgens de psycholoog is er geen sprake van een persoonlijkheidsstoornis, maar meer van dwangmatige en narcistische trekken. 

Ontslag 

De verdachte werkt al 25 jaar bij mbo-opleiding Scalda als leraar en mentor. Begin februari 2019 nam hij ontslag, want toen confronteerde één van de slachtoffers hem met zijn daden. Direct nadat de man ontslag had genomen deed het slachtoffer aangifte. Het andere slachtoffer deed begin 2020 aangifte.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk