Normal_water

Brugklasleerlingen van het Cambium College uit Zaltbommel presenteren vrijdag 8 juni 2012 voorstellen voor de inrichting van natuurvriendelijke oevers langs de Capreton, een belangrijke waterloop in de Bommelerwaard. Dat gebeurt op uitnodiging van Waterschap Rivierenland.

Tussen zes natuurgebiedjes langs de Capreton werkt het waterschap aan de aanleg van een ecologische verbindingszone. Daarmee ontstaat meer ruimte voor water en verbetert de waterkwaliteit. De oevers van de verbindingszone worden natuurvriendelijk ingericht. In 2003 werd al zo'n 2,5 kilometer natuurvriendelijke oevers aangelegd. Het waterschap is nu bezig met nog eens 2,5 kilometer en hoopt in 2018 de totale inrichting van acht kilometer klaar te hebben.

Het Cambium College is onderdeel van het technasiumnetwerk. De aangesloten scholen bieden hun leerlingen extra praktijkervaring in de bètavakken, actueel en in een realistische context. Biologiedocent Dirk Muller: "De aanleg van deze oevers is een aansprekend project, als het ware in de achtertuin van de leerlingen. Voor het vak Onderzoeken & Ontwerpen zijn we samen met het waterschap het veld ingegaan. We hebben gekeken naar de verschillende profielen die voor de waterloop zijn gebruikt en naar de hoeveelheid planten en dieren die gebruikmaken van die profielen."

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Via Nieuwsbank