Geen verplichte schoolkosten meer bij praktijkschool in Zaltbommel

Praktijkschool De Brug in Zaltbommel schaft vanaf komend schooljaar de verplichte schoolkosten af. De ouderbijdrage was al vrijwillig, maar aan het begin van het nieuwe schoolseizoen hoeven ouders ook niet meer betalen voor gymkleding, huur van kluisjes en rekenmachines. Dit meldt het Brabants Dagblad. 

De school zegt dat het niet om een publiciteitsstunt gaat, ook omdat het heeft gewacht tot alle aanmeldingen binnen waren. Daarbij heeft De Brug ook genoeg studenten komend schooljaar: 120 leerlingen hebben zich aangemeld en ongeveer 50 gastleerlingen van Kentalis Kompas College komen praktijklessen volgen.

Armoedebestrijding

Ouders hoeven dus niet meer te betalen voor rekenmachines en schoolreisjes, maar ook de praktijkkleding wordt vanaf nu door de school aangeschaft. Een laptop is voor alle leerlingen in bruikleen beschikbaar. Het doel is armoede bestrijden. In de streek De Bommelerwaard zijn er veel gezinnen die rond de armoedegrens leven. “Wat wij vooral willen bereiken is dat geen enkele leerling wordt uitgesloten.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky