Lerares gebruikt ondergelopen fietsenkelder voor aardrijkskundeles

In de fietsenkelder van het Jan van Egmond Lyceum in Purmerend staan de fietsen tot aan hun bagagedrager onder water. Aardrijkskundedocent Maxime Eman kreeg opeens een ingeving en wil haar leerlingen lesgeven over de onder water staande fietsenkelder. “Dit is belangrijk om met je leerlingen te bespreken.”  Dat meldt NH Nieuws.

Eman loopt met een waterdichte broek en rubberlaarzen aan door de fietsenkelder van het Jan van Egmond Lyceum. Zelf heeft ze ook les gekregen op de school en ze weet van vroeger dat de kelder regelmatig onder water stond. “Zo erg als dat het nu is heb ik nog nooit meegemaakt.”

Ondergelopen fietsenkelder 

Haar leerlingen kunnen veel leren van de ondergelopen fietsenkelder. “Dit heeft allemaal te maken met klimaatverandering.” De leerlingen hoeven het water niet uit de kelder te halen, want volgens Eman kunnen ze dan blijven scheppen.

Waterbeheer en klimaatverandering 

De lessen over waterbeheer en klimaatverandering waren al van start gegaan voordat de fietsenkelder onder water liep. Het Kooimanpark, dat naast de school ligt, werd onlangs opgeknapt om meer regenwater te kunnen opvangen. De leerlingen en Eman hebben meegedacht over het ontwerp. Volgens de aardrijkskundedocent scheelt het al een stuk dat het park een andere indeling heeft gekregen. “Helaas staat de fietsenkelder nog steeds onder water.”

Door: Nationale Onderwijsgids  /Femke van Arendonk