Normal_normal_normal_moestuin__tuin__groen__duurzaam

Scholen die hun schoolplein willen vergroenen kunnen hiervoor een subsidie aanvragen bij de Provincie Gelderland. Als de subsidie wordt toegekend, stelt de gemeente Zaltbommel in 2020 en 2021 daarbij nog maximaal 4000 euro per school ter beschikking. Dit besloot de raad op 9 juli in de Perspectievennota 2021. Dit meldt gemeente Zaltbommel.

Wethouder Bragt: “Groene schoolpleinen zijn belangrijk om te spelen, te bewegen, van te leren, en daarmee belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Daarnaast vormen groene schoolpleinen een belangrijke bijdrage aan klimaatbestendigheid en biodiversiteit van de omgeving. Het vergroenen van schoolpleinen is dus waardevol, maar ook kostbaar. Wij stellen daarom een bijdrage beschikbaar om scholen hiermee te helpen.”
 
De bijdrage van de gemeente kunnen scholen gebruiken voor de begeleiding, het maken van een inrichtingsplan en/of de aankoop van inheemse bomen en struiken. Na de zomervakantie gaat de gemeente in samenspraak met de scholen bekijken welke schoolpleinen kunnen vergroenen en informeert de gemeente hoe scholen voor de extra bijdrage in aanmerking kunnen komen.
 

Aanvulling op subsidieregeling Groene schoolpleinen provincie Gelderland

De provincie Gelderland stelde eind 2018 een subsidie beschikbaar van maximaal  17.500 euro aan scholen met een goed plan voor het vergroenen van hun schoolplein. Daarop nam de gemeenteraad van Zaltbommel een motie aan waarin zij vraagt te onderzoeken op welke wijze de gemeente scholen kan ondersteunen in het vergroenen van hun schoolpleinen. Deze regeling is hier een uitwerking van.
 
Door: Nationale Onderwijsgids