Docent Nawfal al Jeburi genomineerd voor Duurzame Docent 2024

Nawfal al Jeburi van het Rijswijkse Stanislas College is een van de drie genomineerden voor de titel ‘Duurzame Docent Voortgezet Onderwijs 2024’. Deze docenten verkiezing biedt een podium aan docenten die in hun lessen duurzaamheid bespreken met hun leerlingen, aldus Rijswijk TV.

Een panel dat bestaat uit docenten, studenten en deskundigen op het gebied van duurzame ontwikkeling vormt de jury. Zij selecteren de drie genomineerden per onderwijsniveau. Op donderdag 14 maart wordt er bekend wie de verkiezing heeft gewonnen. De desbetreffende jury zal zeer strenge criteria hanteren, waaronder het aanpakken van grote problemen, het stimuleren en motiveren van groen denken en het streven naar eerlijkheid. Er wordt ook gekeken naar de manier waarop de genomineerde docent lesgeeft, samenwerkt en leerlingen en anderen inspireert. 

Mooie woorden 

Joanne Malotaux (Winnaar van Duurzame Docent 2020) en Youssef El Bouhassani (Oprichter van Leer Levels) hebben de kandidaten uit het middelbaar onderwijs beoordeeld. Over Al Jeburi had de jury het volgende te vertellen: “Jouw grootste kracht ligt in het feit dat je met boeiende lessen en een praktische aanpak leerlingen concrete handvatten biedt. Je vertelt jouw verhaal op een unieke manier en maakt duurzaamheid persoonlijk. Joanne Malotaux voegt toe: “Kleding is een belangrijk aspect op die leeftijd, en het is iets waar leerlingen zelf grote invloed op hebben. Je confronteert hen met de consequenties van hun keuzes en brengt het heel dichtbij hen.”

Kortom, lovende woorden voor de genomineerde Al Jeburi. Woorden die zijn nominatie alleen maar versterken. De verkiezingen voor deze prijs zijn donderdag 14 maart. Het volledige programma voor deze dag vind je hier.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema