Normal_ploumen

Op donderdag 8 maart neemt drs. Lilianne Ploumen de Aletta Jacobsprijs 2018 van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) in ontvangst. Voorafgaand aan de uitreiking zal zij de vernieuwde Aletta Jacobskamer in het Universiteitsmuseum openen.  Dit meldt Rijksuniversiteit Groningen. 

Op de avond voorafgaand aan de uitreiking van de Aletta Jacobsprijs organiseren masterstudenten van het Honours College een College Tour-evenement ter ere van Lilianne Ploumen. Studenten krijgen de mogelijkheid om haar te ontmoeten en vragen te stellen over leven, prestaties en carrière.

Op 8 maart treedt het Universiteitsmuseum bovendien officieel toe tot het landelijke Canonnetwerk. Het Canonnetwerk is een initiatief van het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, waar sinds kort de overzichtspresentatie van de Canon te zien is. De Aletta Jacobskamer in het Universiteitsmuseum gaat deel uitmaken van de Canon van Nederland, die bezoekers in 50 vensters meeneemt langs de belangrijkste gebeurtenissen, personen en voorwerpen die Nederland hebben gemaakt tot wat het nu is.

Meer informatie op de website van de Rijksuniversiteit Groningen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids