Normal_universiteit_wageningen

Het plan om studenten aan de universiteit van Wageningen komend schooljaar tot ‘s avonds 19.00 uur in de collegebanken te laten zitten, is nog niet zeker. De Studentenraad en de Ondernemingsraad willen dat er aanvullende eisen komen voordat de plannen daadwerkelijk worden doorgevoerd. Dat meldt de Gelderlander. 

De colleges tot 19.00 uur ‘s avonds, ook wel schemercolleges genoemd, zijn besproken tijdens de gemeenschappelijke vergadering van de universiteit. Hierin zijn leden van de Studentenraad en de Ondernemingsraad vertegenwoordigd. De studentenraad staat niet positief tegenover de plannen voor de schemercolleges. De raad van bestuur van de Wageningen Universiteit zou echter het liefst na de zomer al beginnen met deze colleges.

Dat laatste gaat dus naar alle waarschijnlijkheid niet door. In de gemeenschappelijke vergadering kwam de wens naar voren om het plan pas in september volgend jaar door te voeren omdat er aanvullende eisen nodig zijn. De raad van bestuur heeft nog niet gereageerd op deze uitspraak.

Het plan om de studenten ‘s avonds college te laten volgen komt voort uit een tekort aan onderwijsruimten op de universiteit. Door de colleges meer te verspreiden over de hele dag, zou dat probleem kunnen worden opgelost. Aanvankelijk was er een eindtijd van 21.00 uur ingesteld, maar omdat een proef eerder dit studiejaar tot weinig positieve reacties leidde, is die tijd aangepast.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids