Mobiele afkickkliniek door Nederland als protest tegen tijdelijke contracten

Van maandag 20 maart tot vrijdag 24 maart rijdt de Algemene Onderwijsbond door het land met de anti-flex bus. De AOb protesteert hiermee tegen het feit dat in het onderwijs en de wetenschap steeds meer mensen een tijdelijk contract krijgen. Zo’n flexbaan geeft hen geen enkele zekerheid, en dat is slecht voor de nachtrust en slecht voor de kwaliteit van het onderwijs. Dat meldt de Algemene Onderwijsbond. 

Dit moet stoppen. Daarom wil de AOb met deze anti-flexbus de bestuurders in het onderwijs afhelpen van hun verslaving aan flexibele banen. Het is een protestactie met een knipoog: de bus is van ‘afkickkliniek Whattheflex’. Maar het probleem is helaas maar al te serieus.

Van tijdelijk contract naar tijdelijk contract 

“Ik hoop dat we veel bestuurders kunnen genezen van hun verslaving”, zegt AOb-voorzitter Tamar van Gelder. “En deze protestactie is met een knipoog, maar het probleem is dat zeker niet. Er zijn veel te veel mensen die van tijdelijk contract naar tijdelijk contract moeten leven. In een tijdelijk contract kun je niet wonen. Dat is funest voor je toekomstplannen, je privéleven en dus voor de kwaliteit van het werk dat je kunt leveren.”

Wanneer komt de bus langs? 

De bus doet de volgende plaatsen aan:

Dinsdag 21 maart:

Den Haag: Tweede Kamer, Prinses Irenepad (boven de A12). 11. 00 uur

Amsterdam: VU Amsterdam, hoek Boelelaan/Buitenveldertselaan, 15.00 uur

Woensdag 22 maart:

Eindhoven, Summa College – BI-campus. 11.30 uur

Tiel: ROC Rivor, Bachstraat 1. 14.30 uur

Donderdag 23 maart:

Rotterdam: Erasmus Universiteit, hoofdingang thomas Morelaan, 12.00 uur.

Vrijdag 24 maart:

Cibap Zwolle, Nijverheidsstraat 11. 10.00 uur

Door: Nationale Onderwijsgids