Normal_universiteit_wageningen

Als het aan de studentenvakbond van de Wageningen Universiteit ligt, worden de avondcolleges geschrapt. De proef waarbij van september tot december in de avonduren college werd gegeven, is voor de meeste studenten niet goed bevallen. Dat meldt de Gelderlander.

De avondcolleges waren bedoeld om het steeds groter wordende studentenaantal op de universiteit aan te kunnen. De evaluatie van de universiteit zelf leidde tot onvrede bij de studenten. De studentenvakbond heeft daarom een digitaal meldpunt aangemaakt waar zich inmiddels al tweehonderd studenten hebben gemeld. Van dat aantal zegt slechts een handvol tevreden te zijn met de avondcolleges. Het gaat hierbij echter wel om studenten die zelf niet verplicht waren 's avonds lessen te volgen.

Alle negatieve reacties komen dan ook van mensen die direct te maken hadden met de nadelen van 's avonds college volgen. Vooral het mislopen van sport, repetities en lezingen, zogenaamde 'verbredende activiteiten', zorgt voor ophef.

Via het digitaal meldpunt van de vakbond werd bovendien in groten getale geklaagd over de transparantie van de universiteit. Er moet veel beter gecommuniceerd worden naar en met de studenten, waarbij problemen en oplossingen volledig in kaart moeten worden gebracht. Eind februari verwacht de Wageningen Universiteit de uitkomsten van het eigen onderzoek wat betreft de avondcolleges te presenteren.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids