Decaan gelast bijeenkomst bij faculteit Bouwkunde over Gaza af

De faculteit Bouwkunde van de TU Delft zou een bijeenkomst over Gaza faciliteren, maar de decaan ziet hiervan af. Hij zegt verschillende signalen te hebben ontvangen waardoor hij en het faciliterende team er niet op kunnen vertrouwen dat het gesprek constructief en respectvol gaat zijn. Dit meldt Omroep West. 

BK Scholars for Palestine, een groep wetenschappers aan de faculteit Bouwkunde, organiseert de bijeenkomst om een ruimte te creëren binnen de faculteit en TU om zich uit te spreken over Palestina. Decaan Dick van Gameren schrijft dat het doel was om respectvol naar de wetenschappers te luisteren, maar dat dit niet mogelijk blijkt. “Hoe graag we dat ook hadden gewild, want in gesprek gaan en luisteren zie ik als belangrijke kernwaarden van onze faculteit.”

Vage verklaring

Waarom de bijeenkomst precies is afgezegd, blijft onduidelijk. De Scholars for Palestine vinden het jammer dat zij enkel een vage verklaringen hebben ontvangen. Ze willen het evenement doorzetten, ondanks dat alle posters van het evenement zijn verscheurd. Ook hebben er een aantal andere acties plaatsgevonden. Als dit de reden is voor het afzeggen van de bijeenkomst, vinden de wetenschappers dat  de faculteit “niet mag toegeven aan verstorende aanvallen op de vrijheid van meningsuiting”.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky