Normal_diagnose_dokter

Twee geneeskundestudenten van de Vrije Universiteit hebben een synopsis gemaakt van alle disciplines van de geneeskunde. Samen met een team van bijna honderd studenten hebben zij Compendium Geneeskunde samengesteld, “een soort Wikipedia voor artsen”. Dit meldt Het Parool.

Het boek beslaat 1200 pagina's en is verdeeld in vier delen. Alle 27 disciplines van de geneeskunde zijn erin te vinden, op een overzichtelijke en visueel aantrekkelijke manier. Volgens makers Veerle Smit en Romée Snijders is er in de hele wereld niet een dergelijk boek te vinden. Het boek is niet alleen interessant voor studenten, ook medische professionals kunnen er hun voordeel mee doen. Snijders: "Hiervoor was er nog geen compleet naslagwerk van de moderne geneeskunde. Voor praktiserende medici is het handig snel even iets te kunnen opzoeken. Eigenlijk hebben we een soort Wikipedia gemaakt, maar dan visueel en geverifieerd door artsen."
 
Beide studenten hebben aan het boek gewerkt naast hun fulltime studie geneeskunde aan de Vrije Universiteit (VU). Inmiddels wordt er gewerkt aan een derde druk. Ook het buitenland heeft belangstelling voor het boek. Ook hebben de dames nog andere ideeën zoals een app, een versie voor leken of een boek voor een andere studie.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids