Normal_kunst_kind_schilderen_verf_kwast_hand

Op dinsdag 7 november aanstaande vindt de werkconferentie ‘Cultuuronderwijs en kunsteducatie in het speciaal onderwijs’ plaats in de VSO Alphons Laudy in Buitenveldert. Hierin staat de vraag centraal: Wat heeft het speciaal onderwijs extra nodig voor goed cultuuronderwijs? Dit meldt Lecso.

Dirk Monsma is keynote speaker op de conferentie. Hij is adviseur cultuuronderwijs en auteur van het boek Fluisterzacht en haarzuiver over kunsteducatie voor kinderen met speciale onderwijsbehoeften. Hiervoor verzamelde hij door het hele land ervaringen van kinderen, ouders, kunstdocenten en deskundigen met kunsteducatie voor leerlingen op het speciaal onderwijs. Hierna wordt de pilot ‘Cultuuronderwijs en kunsteducatie in het speciaal onderwijs’
 besproken waaraan twee Amsterdamse scholen voor speciaal onderwijs samen met hun culturele partners hebben deelgenomen.
 
Tegelijkertijd vindt parallel aan dit programma voor de pilotdeelnemers rondetafelgesprekken plaats. Daarna wordt plenair de informatie, conclusies en aanbevelingen gedeeld om cultuuronderwijs en kunsteducatie te implementeren in het speciaal onderwijs. 
 
De werkconferentie ‘Cultuuronderwijs en kunsteducatie in het speciaal onderwijs’  vindt plaats op dinsdag 7 november 2017 van 15.30 tot 19.30 uur aan de VSO Alphons Laudy in BuitenVeldert. Deelname is gratis, aanmelden kan via deze link.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids