Koningin Máxima opent conferentie over muziekonderwijs op Paleis Noordeinde

Hare Majesteit Koningin Máxima opent dinsdagmiddag 10 mei op Paleis Noordeinde de werkconferentie Méér Muziek in Mijn Klas. Bij de conferentie zijn honderdvijftig leerkrachten, schoolleiders en pabo-studenten aanwezig die workshops volgen over toepassingen van muziekonderwijs in de klas. Minister Dennis Wiersma van Primair en Voortgezet Onderwijs en staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media wonen de conferentie bij. Koningin Máxima is erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas. Dat meldt de Rijksoverheid. 

Na de openingstoespraak van Koningin Máxima, spreken hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder en zanger en bestuurslid van Méér Muziek in de Klas Jeangu Macrooy over de kracht van muziek voor leerlingen. Aansluitend vinden interactieve workshops plaats voor leerkrachten, schoolleiders en pabo-studenten. Centraal staan onder meer methodes om muziekonderwijs te integreren met andere vakken, ervaringen met muziekonderwijs in het speciaal onderwijs en de kracht van samenspel in een orkest. De Doe Maar Mee Band uit Gelderland opent het programma en Aslan Muziekschool uit Amsterdam zorgt voor een interactief optreden.

Muziekonderwijs 

De stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1,4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.

Door: Nationale Onderwijsgids