Normal_800px-basisschool

Bouwstenen voor Sociaal organiseert 19 juni een bijeenkomst voor basisscholen en gemeenten over vastgoedmanagementsystemen. Vanaf 2015 worden scholen in het primair onderwijs zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van hun gebouwen. Dit meldt de PO Raad.

Per 1 januari wordt verantwoordelijkheid van het buitenonderhoud en aanpassingen aan schoolgebouwen overgeheveld van de gemeenten naar de schoolbesturen. De schoolbesturen mogen dan zelf bepalen hoe zij het geld dat de overheid voor onderhoud beschikbaar stellen, willen benutten. Netwerkorganisatie Bouwstenen voor Sociaal organiseert een bijeenkomst om schoolbesturen en gemeenten voor te bereiden op de veranderingen.

Op de bijeenkomst van 19 juni krijgen de deelnemers een overzicht van alle vastgoedmanagementsystemen die op de markt zijn en worden gebruikerservaringen met de verschillende systemen besproken. Aanmelden kan op de website van Bouwstenen.nl, deelname kost 195 euro per persoon. De bijeenkomst vindt plaats in Amersfoort, de exacte locatie wordt nog bekend gemaakt.

© Nationale Onderwijsgids