Normal_onderwijs_schoolbord_

De gemeente Rotterdam wil in de komende tien jaar extra investeren in de schoolgebouwen in de stad. In het akkoord van de nieuwe coalitie Leefbaar Rotterdam, D66 en CDA staat dat er elk jaar extra geld uitgetrokken zal worden voor renovatie of nieuwbouw van basisscholen en middelbare scholen. Dit meldt Trouw.

Wethouder van onderwijs Hugo de Jonge stelde de afgelopen maanden enkele scenario's op om het probleem van de verouderde schoolgebouwen in de stad aan te pakken. Het gaat om meer dan 140 schoolgebouwen uit de jaren '30 tot '70 die toe zijn aan renovatie of nieuwbouw. De panden voldoen niet meer aan de eisen van de tijd. Ook de luchtkwaliteit op de scholen blijkt al jaren slecht.

De plannen van wethouder De Jonge betekenen dat er jaarlijks een extra investering tot vijftig miljoen euro gedaan moet worden. Raadslid Jos Verveen van D66 is blij met de investering. Tijdens de coalitieonderhandelingen maakte hij zich hard voor de aanpak van de schoolgebouwen. Vooral de slechte luchtkwaliteit op de scholen vond hij een belangrijk argument.

© Nationale Onderwijsgids