Week 42: Sien van Sesamstraat overleden en Studenten Oscar voor documentaire

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Verhoging kindgebonden budget per 2022 vanaf het tweede kind

Het kabinet verhoogt per 2022 het kindgebonden budget vanaf het tweede kind met 70 euro per jaar. De ministerraad stuurt het besluit ter advisering naar de Raad van State.

 

Dinsdag: Sien (74) uit Sesamstraat overleden

De Vlaamse actrice Sien Diels is overleden op 74-jarige leeftijd. Dat meldt de Vlaamse publieke omroep VRT. Diels speelde 36 jaar lang in Sesamstraat. In 2012 stopte ze met haar rol als Sien, de moederfiguur voor de poppen in de kinderreeks met een eigen winkel, waar de bewoners van Sesamstraat hun boodschappen deden.

 

Woensdag: Volgend jaar negen weken doorbetaald ouderschapsverlof voor beide ouders

Het kabinet wil ouders die net een baby hebben gekregen meer ruimte geven om een goede balans te vinden tussen werk en gezin. Daarom is besloten dat, vanaf 2 augustus 2022, ouders negen weken doorbetaald ouderschapsverlof krijgen.

 

Donderdag: Nederlands onbenut arbeidspersoneel zou best in de onderwijssector willen werken

Juist de sectoren waar op dit moment een schreeuwend tekort aan personeel is, blijken aantrekkelijk te zijn onder het Nederlands onbenut arbeidspotentieel. De zorg (23 procent) en het onderwijs (18 procent) worden door deze groep aangewezen als dé branches waar men (meer uren) zou willen werken. Dit blijkt uit onderzoek van Pro Contact waarin in totaal 508 Nederlanders zijn bevraagd die vallen onder de officiële definitie van onbenut arbeidspotentieel

 

Vrijdag: Nederlandse documentaire 'Waarom bleef je niet voor mij' wint Studenten Oscar

De Nederlandse documentaire Waarom bleef je niet voor mij? heeft een Student Academy Award, oftewel een Studenten Oscar, gewonnen. Het is de eerste keer dat een Nederlandse documentaire de prijs wint.

Door: Nationale Onderwijsgids