Week 28: Geheimen van smaak, wachtlijst speciaal onderwijs en dickpicks

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: In de Van Nelle Fabriek zijn zestig dino's ondergebracht tijdens World of Dino's 

Dino-attractie World of Dinos is terug in Nederland. Tijdens de zomervakantie kan men terecht in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Vanaf zaterdag 8 juli tot en met zondag 27 augustus zijn daar levensgrote dinosaurussen te zien

Dinsdag: 'Promotieonderzoek laat de geheimen van smaak zien' 

In het beter begrijpen van smaak en smaakcompositie is er weer een belangrijke stap gezet. Het mondgevoelmodel blijkt erg bruikbaar te zijn voor het meten van smaak. In het proefschrift ‘Unraveling Mouthfeel. A novel approach to understand taste’ van Georgios Agorastos is dat een belangrijke conclusie. Daarbij zijn er ook nieuwe inzichten naar voren gekomen over de rol van speeksel in het proeven.

Woensdag: Speciaal onderwijs te vol: Limburgse school zet 40 kinderen op de wachtlijst

Toen mytylschool Ulingshof in Venlo voor het eerst de deuren opende, was er plek voor ongeveer negentig leerlingen. Vorig jaar is het verder uitgebreid met de nieuwbouw. Toch is er na de zomer geen plek meer voor 40 kinderen.

Donderdag: Volgens het OM bleef veroordeelde oud-leraar dickpics sturen naar slachtoffer

Een oud-leraar van het Pius X-College in Bladel ging gewoon door met het sturen van dickpics, volgens het Openbaar Ministerie. De leraar was daar al een keer voor veroordeeld. Dat kwam naar voren tijdens een zitting van het gerechtshof in Den Bosch afgelopen woensdag. De foto’s van zijn geslachtsdeel kwamen wederom terecht bij het eerdere slachtoffer, een nu 20-jarige vrouw. 

Vrijdag: Basisschoolkinderen krijgen zomerpakket mee op laatste schooldag

Op de laatste dag van het schooljaar gaf basisschool de Kasteeltuin in Roermond hun leerlingen een zomerpakket mee

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk