Volgens het OM bleef veroordeelde oud-leraar dickpicks sturen naar slachtoffer

Een oud-leraar van het Pius X-College in Bladel ging gewoon door met het sturen van dickpicks, volgens het Openbaar Ministerie. De leraar was daar al een keer voor veroordeeld. Dat kwam naar voren tijdens een zitting van het gerechtshof in Den Bosch afgelopen woensdag. De foto’s van zijn geslachtsdeel kwamen wederom terecht bij het eerdere slachtoffer, een nu 20-jarige vrouw. Dat meldt Omroep Brabant.

De oud-leraar en het slachtoffer kregen ruim vier jaar geleden een relatie. Het slachtoffer kreeg van de leraar toen bijles economie en was pas zestien jaar. Vorig jaar gaf de rechtbank aan dat de man in 2020 aan het meisje foto’s en filmpjes van zijn stijve penis had gestuurd. De oud-leraar kreeg toen twee dagen celstraf opgelegd en hij moest een schadevergoeding van 1000 euro betalen. Het OM had 2,5 jaar celstraf en een schadevergoeding van 13.000 euro geëist.

Nog steeds contact met het slachtoffer 

Het OM ging in hoger beroep en de zaak kwam woensdag voor. Toen bleek dat er nog steeds contact was tussen de dader en het slachtoffer. De zaak is nu aangehouden. De advocaat-generaal sprak dinsdag met het slachtoffer en kwam toen achter het contact. Daarop heeft de politie meteen de telefoon van de oud-leraar in beslag genomen.

TIA

De advocaat van de verdachte werd overvallen door deze onthulling. Waarschijnlijk wordt er een onderzoek ingesteld naar het contact tussen zijn klant en het slachtoffer. Het hof wil dat de verdachte aanwezig is bij de behandeling van de zaak, maar volgens de advocaat kan de dader dat niet aan, omdat hij in de tussentijd een TIA heeft gehad. Omdat het teveel voor de oud-docent was, was hij woensdag niet aanwezig in de rechtbank.

Het is onduidelijk wanneer de zaak nu precies verder gaat. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk