Normal_little-child-student-having-lunch-on-stairs-of-ele-2022-08-19-07-11-34-utc__1_

Op de laatste dag van het schooljaar gaf basisschool de Kasteeltuin in Roermond hun leerlingen een zomerpakket mee. Dit meldt 1Limburg.

Het zomerpakket is een aanvulling op de gratis lunch, die al een tijd op de school wordt aangeboden. Met het gratis lunchprogramma krijgen kinderen de mogelijkheid om te ontbijten en lunchen op school. Veel gezinnen zitten in een financieel lastige situatie, waardoor leerlingen niet altijd de maaltijden krijgen die zij nodig hebben.

Goede start van de vakantie

"Daarom doen we dit voor de eerste keer, het is een steuntje in de rug voor in de zomervakantie", vertelt directrice Gody van Dillen tijdens de laatste schooldag. Het Jeugd Educatie Fonds financiert zowel het lunchprogramma als het zomerpakket. Volgens de basisschool hadden zij nog genoeg budget over om een zomerpakket samen te stellen.
 
In het pakket zitten lekkere producten zoals snoep en chips, maar ook artikelen zoals toiletpapier, douchegel en zonnebrandcrème. De school gaf het pakket aan de oudste leerling van het gezin om mee naar huis te nemen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids / Marian van Reesch