Normal_geld__biljet__bankbiljet

Bijna een derde van het schoolbudget van het Cornelius Haga Lyceum zou in 2018 naar drie familieleden zijn gegaan die werkzaam zijn op de school. Dat staat in een geheime rapportage van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), bevestigen diverse bronnen aan het NRC.

In 2018 zou er voor 32 man personeel 410.000 euro aan salaris uitgegeven zijn. Volgens de AIVD is daarvan bijna een derde naar drie familieleden gegaan, namelijk Söner Atasoy (directeur), zijn broer Son Tekin Atasoy (beleidsmedewerker) en diens schoonzus (secretaresse).
 
De Inspectie heeft inmiddels vastgesteld dat Atasoy boven de wettelijke salarisnorm voor schoolbestuurders zat, en dat bevestigt hij ook tegenover NRC. Hij zou dit inmiddels in delen aan het terugbetalen zijn. Atasoy is woedend over de aantijgingen van het AIVD en vindt dat ze eerst maar met bewijzen moeten komen.
 
Het Cornelius Haga Lyceum ligt al langer onder vuur. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV)waarschuwde begin maart, op basis van gegevens van de AIVD, dat leerlingen op het islamitische lyceum salafistisch getinte lessen krijgen en dat bestuurders banden hebben gehad met een Tsjetsjeense terroristische organisatie.
 
Door: Nationale Onderwijsgids