Normal_naamloos2

De KNAW heeft de twaalf vwo-werkstukken bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de KNAW Onderwijsprijs. Onder andere profielwerkstukken over Mondriaan, excellente scholen, microbiële brandstofcellen en vertaalcomputers gooiden hoge ogen bij de jury. De uitreiking van de KNAW Onderwijsprijs is op dinsdag 13 juni in NEMO te Amsterdam. Dan wordt ook per profiel bekend welke werkstukken een eerste, een tweede en een derde prijs krijgen. Dit meldt KNAW.

De KNAW beoordeelde dit jaar 324 profielwerkstukken van 166 verschillende scholen. In de profielen Cultuur & Maatschappij, Economie & Maatschappij, Natuur & Gezondheid, Natuur & Techniek zijn steeds drie prijzen te verdelen. De jury's waren onder de indruk van de hoge kwaliteit van de profielwerkstukken. Sommige werkstukken zouden niet misstaan als bachelorscriptie of zelfs als masterscriptie.

De winnende leerlingen ontvangen een studiebeurs voor hun eerste collegejaar. De eerste prijs is 2000 euro, de tweede prijs 1500 euro, de derde prijs 1000 euro. Verder krijgen de docenten die de winnende leerlingen hebben begeleid een feestelijke masterclass bij de KNAW. De scholen van de winnende leerlingen ontvangen een officiële plaquette voor in de prijzenkast op school.

Het is het negende jaar dat de KNAW Onderwijsprijs wordt uitreikt. De KNAW wil met deze prijs benadrukken dat inspirerend onderwijs de basis legt voor de ontwikkeling van de wetenschap. De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs. Meer informatie op www.knawonderwijsprijs.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids