Normal_tentamenbord_nyink

In mei dit jaar vinden weer de eindexamens voor middelbare scholieren van het vmbo, de havo en het vwo plaats. Een zeer spannende tijd voor de examenkandidaten maar ook zeker voor de scholen die deze examens zullen moeten facilitairen. De scholen zijn alweer druk aan het nadenken over de facilitaire invulling van de tentamens; welke ruimtes worden ingericht als examenruimte? Zijn er genoeg plaatsen voor bijvoorbeeld dyslectische leerlingen die de examens op de PC of laptop mogen maken? Zijn er genoeg PC-plekken voor de digitale examens? Hoe wordt fraude voorkomen? Kortom, een hoop vraagstukken. 

De examens worden steeds vaker digitaal gemaakt en deze trend zal zich in de nabije toekomst voortzetten. Dit betekent dat de examenkandidaten steeds vaker in ruimtes moeten worden geplaatst waar computers aanwezig zijn, terwijl deze ruimtes meestal schaars zijn binnen scholen. Een PC-ruimte, zoals mediatheek of openleercentrum kan worden gebruikt voor de digitale examens, maar een groot nadeel is dat de plekken vaak niet fraude bestendig zijn. Aangezien de tafels niet uit elkaar geschoven kunnen worden, kan men zeer eenvoudig bij elkaar afkijken. Nyink biedt hier tegen meerdere slimme oplossingen.

Het optimaal gebruik maken van de beschikbare PC-werkplekken, zonder fraude gevoelige werkplekken aan te bieden is mogelijk door het toepassen van anti spiekschermen. Het grote voordeel van de anti-spiekschermen van Nyink is dat ze tijdelijk op de tafel geplaatst kunnen worden en ook weer eenvoudig kunnen worden opgeborgen. Een groot bijkomend voordeel is dat de anti spiekschermen ook werken als concentratiescherm. Door het toepassen van  anti spiekschermen worden namelijk ook visuele prikkels bij de examenkandidaten weggenomen, waardoor de concentratie aanzienlijk wordt bevorderd, wat resulteert in betere examenresultaten.

Nyink biedt een divers scala aan anti spiekschermen/concentratieschermen. Enkele voorbeelden zijn inklapbare anti spiekschermen; schadevrij en eenvoudig op de tafel te klemmen anti spiekschermen en makkelijk op de tafel te plaatsen anti spiekschermen. Daarnaast biedt Nyink een uniek geluiddempend concentratiescherm aan, dat ideaal is voor leerlingen die gevoelig zijn voor zowel visuele als auditieve prikkels. Voor de verschillende producten van Nyink, zie http://www.nyink.nl/producten/tafelschermen/

(Dit is een advertorial)