Normal_klaslokaal

(Novum) - Een groep leerlingen en hun ouders houden het schoolgebouw van de International School in Almere bezet. Ze protesteren daarmee tegen de plotselinge sluiting van de school. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente. De leerlingen eisen dat de gemeente Almere zich garant stelt voor de exploitatie van het gebouw.

Een woordvoerder van de school laat desgevraagd weten dat hij zich de actie 'vanuit de emotie' wel kan voorstellen. De leerlingen vragen garanties dat de school na de zomervakantie openblijft.

Wethouder van onderwijs René Peeters (D66) bezoekt de school vrijdagmiddag. Hij gaat met de leerlingen en ouders in gesprek. Volgens een woordvoerder kan de gemeente proberen te bemiddelen, maar is de kans klein dat de gemeente daadwerkelijk iets kan betekenen.

De International School Almere moet de deuren sluiten vanwege problemen met de onderwijslicentie. Voor een nieuwe licentie zijn aanpassingen nodig binnen de school maar het financiële risico is te groot om die door te voeren, aldus de school.

Voor de circa tweehonderd leerlingen die door de sluiting worden getroffen wordt een oplossing gezocht. Ze worden ondergebracht bij andere scholen in de regio. De 23 personeelsleden moeten op zoek naar een andere baan.