Twee jaar open, maar het Aurelius College moet nu alweer de deuren sluiten

Het Aurelius College in Vleuten moet na twee jaar alweer de deuren sluiten. Dat heeft scholenkoepel PCOU Willibrord besloten. Er zitten te weinig leerlingen op de school, daarom gaan de deuren aan het eind van dit schooljaar definitief dicht. Dat meldt RTV Utrecht.

Er volgen op dit moment niet meer dan dertig leerlingen onderwijs aan de jenaplanschool. PCOU Willibrord startte dit jaar ook nog met een andere voortgezet onderwijsschool in Vleuten. Beide scholen (het Aurelius College en het Limus College) hebben redelijk dezelfde visies. Zo vinden ze beiden uitdagend projectmatig onderwijs belangrijk.

Beide scholen laten groeien is niet haalbaar 

Het bestuur laat op de website in een verklaring weten dat het financieel niet haalbaar is om beide scholen verder te laten groeien. Het team van Aurelius is vol enthousiasme in dit schoolconcept gestapt en had nog veel mooie toekomstplannen.

Tweejarige brugklas 

Leerlingen doorlopen een tweejarige brugklas en daarna mogen ze alsnog naar een andere school. Voor twintig van de dertig leerlingen verandert er dus niets nu de school moet sluiten. Zij gingen toch al naar een andere school. Tien eerstejaars moeten wel eerder dan verwacht de school verlaten.

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk