Windesheim stelt bouw nieuwe campus in Almere met een jaar uit

Het nieuwe campusgebouw van Windesheim in Almere wordt voorlopig nog niet gebouwd. De hogeschool geeft aan dat de procedures voor bepaalde vergunningen lastiger te verkrijgen zijn dan gedacht. Daarom is de bouw met een jaar uitgesteld. Ook moesten de plannen worden aangepast vanwege de gestegen prijzen in de bouwsector. Dat meldt Omroep Flevoland.

Windesheim heeft de school met tien verdiepingen daadwerkelijk nodig om de groei aan studenten bij te kunnen houden. De studenten krijgen op dit moment nog op meerdere plekken in Almere hun lessen aangeboden. Windesheim wil met het nieuwe gebouw alle studenten bij elkaar hebben.

Gekozen locatie nieuw schoolgebouw 

De gekozen locatie om het schoolgebouw te laten bouwen doet nogal wat stof opwaaien. Bewoners en ondernemers zijn niet blij met de uitgekozen plek. Het schoolgebouw moet op de huidige parkeerplaats Hospitaalgarage in het centrum van Almere verrijzen. De omwonenden zijn bang voor geluidsoverlast en vrezen dat ze nergens hun auto meer kunnen parkeren.

Hoogte van het schoolgebouw 

Windesheim zegt dat de aanpassingen aan het gebouw niets te maken hebben met de klachten van omwonenden. Die klachten gaan namelijk over de hoogte en het gebruik van het schoolgebouw.

Les vanaf september 2027

Windesheim hoopt dat de eerste paal de grond in kan in de zomer van 2025. De eerste studenten kunnen dan vanaf september 2027 les krijgen in het nieuwe gebouw.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk