Studentenraden vragen gezamenlijk om corona-coulance voor het BSA

Studentleden van de medezeggenschap uit tien steden versterken vandaag elkaars roep om ook op de Universiteiten coulant te zijn met het bindend studie advies (BSA). Voorzitter van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) Dahran Çoban: “We moeten niet volhouden dat dit een normaal jaar is, alles loopt anders dan gepland en daarom moeten we nu via een aanpassing van het BSA coulance bieden.” Dit meldt het ISO.

De studenten willen graag met universiteitsbestuurders in gesprek over verlaging van het BSA dit jaar. Er moet volgens hen onder deze bijzondere omstandigheden antwoord komen op de vraag hoe studenten optimaal gefaciliteerd kunnen worden en nog steeds alle kansen krijgen. Job Vlak, voorzitter van de Studentenraad aan de TU Delft en initiatiefnemer namens de andere Studentenraden: ‘’Het is essentieel dat studenten de ruimte krijgen om op de juiste manier te landen op de universiteit en zich te ontwikkelen; juist in coronatijd. Een struikelblok als het BSA dit jaar aanpassen hoort daar volgens ons bij.’’
 
De medezeggenschap voelt een grote mate van urgentie, aangezien studenten zich voor 1 februari uit kunnen schrijven. Vlak: "Als je verwacht je BSA niet te halen, kun je je uitschrijven voor 1 februari om het jaar daarop dezelfde studie te volgen aan dezelfde universiteit. Een ingrijpende beslissing die we, gelet op de niet optimale onderwijs- en studeer situatie thuis, nu niet aan studenten moeten opleggen.” Duidelijkheid waar deze studenten aan toe zijn moet er dan ook snel komen, aldus Çoban. 
 
Meer informatie over de volledige boodschap van de studenten is hier te vinden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids