Logo_logo_vsnu

De universiteiten in Nederland hebben 27 startups genomineerd voor de Academic Startup Competition 2019.  Deze startups doen mee aan de titelstrijd voor de meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland. Dit meldt de VSNU.

De Academic Startup Competition is een initiatief van VSNU, de Netherlands Academy of Technology and Innovation (AcTI) en StartupDelta. De verkiezing bestaat uit deze selectieronde door de universiteiten en een finale op 14 mei waarbij een jury uiteindelijk tien winnaars kiest die onderdeel worden van de lijst meest baanbrekende innovaties van de wetenschap in Nederland. Deze startups krijgen tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES) op 4 en 5 juni in Den Haag tevens de kans om hun startup te presenteren aan een wereldpubliek. 
 
Met de verkiezing zetten de organisatoren valorisatie en academische spinoffs binnen de universiteiten internationaal in de spotlight. 
 

Competitie

De tien uiteindelijke winnaars die zich op 4 en 5 juni mogen presenteren tijdens de Global Entrepeneurship Summit (GES), worden 14 mei in het Epicenter in Amsterdam vastgesteld door een vakjury. De genomineerde bedrijven zijn: Senius, Numeric Biotech, 20face, hy2Care, Kepler Vision Technologies, CardiacBooster, Bunyavax, MindAffect, Amphera, VSParticle, Concord Neonatal, LipoCoat, Level Diagnostics, Chromodynamics, CC Diagnostics, IVWear, Ocean Grazer, Confocal, Elevate Health, Dialogue Trainer, Mosa Meat, i-Med Technology, Arthrosave, Taylor, Scitodate, Stentit en Findest. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids