Normal_hardlopen__sporten__rennen

Welke kennis zit verscholen in de slimme sporthal? Hoe geef je een pedagogisch sportklimaat vorm? Wat betekent bewegen als medicijn voor artsen en patiënten? En hoe kunnen topsporters goed presteren bij extreme weersomstandigheden? Vragen waar de onderzoekers zich over buigen in de projecten van het Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen. In beeld gebracht in 4 films. Dit meldt ZonMw.

Aan de hand van een aantal vragen zetten de onderzoekers hun plannen uiteen voor de komende 2 jaar. U wordt op locatie meegenomen in wat onderzocht wordt, met wie en wat ze hopen te bereiken.
 

Tipje van de sluier

 

U maakt kennis met Kids First dat zich richt op het creëren van een pedagogisch sportklimaat. In Thermo Tokyo gaat het om het minimaliseren van prestatieverlies en zorgen dat topsporters op een veilige manier maximaal kunnen presteren in een warm en vochtig Tokyo tijdens de Olympische Spelen van 2020. In Smart Sports Exercises draait het om nieuwe vormen van zaaltraining. De projectleider en betrokken sporters vertellen over de ‘slimme sporthal’ bij volleybalteams van verschillende niveaus. En in PIE=M (Physicians Implement Exercise is Medicine) belicht het onderzoek naar waarom beweging als medicijn nog niet ingevoerd wordt, waar artsen daarbij tegenaan lopen en de mogelijke oplossingen.
 

Onderzoeksprogramma Sport en Bewegen

 
Het doel van het programma is het versterken van het multidisciplinair (top)sport- en beweegonderzoek en het stimuleren van het gebruik van de opbrengsten van onderzoek. Financiers zijn het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), het Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA en NOC*NSF.
 
Bekijk de films op www.zonmw.nl
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids