Normal_kunst_en_wetenschap

Kunstenaars of ontwerpers met interesse in de biowetenschappen kunnen voorstellen indienen voor de Bio Art & Design Award 2020 (BAD Award). Dit is een unieke competitie voor kunstenaars en ontwerpers die met biokunst en biodesign de grenzen van kunst en wetenschap verleggen. Dit meldt ZonMw.

De winnaars van de BAD Award 2020 ontvangen elk 25.000 euro om hun project te realiseren, in samenwerking met een vooraanstaande Nederlandse onderzoeksinstelling. Elk team krijgt zes maanden de tijd om hun plannen uit te voeren. De resultaten van die samenwerkingen zijn eind 2019 te zien in een tentoonstelling bij MU.
 
Doel van de BAD Award is het voor een breed publiek zichtbaar maken van de creatieve potentie van de biowetenschappen. De bekroonde projecten laten zien dat biokunst en biodesign ons leven ingrijpend kunnen veranderen en ons wereldbeeld laten kantelen.
 
Om in aanmerking te komen voor een award moet de indiener maximaal vijf jaar geleden zijn afgestudeerd aan een bachelor- of masteropleiding op het gebied van beeldende kunst of vormgeving. Aanvragers worden aangemoedigd om hun voorstellen te baseren op recente ontwikkelingen in de biowetenschappen. Meer informatie is te vinden via badaward.nl. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids