Normal_hacken__typen__computer__it__ict

Huawei, een ICT-dienstverlener, vervolgt samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) en de Technische Universiteit Delft (TU Delft) dit jaar het ‘Seeds for the Future’-programma. Het programma, dat in China plaatsvindt en twee weken duurt, biedt 15 studenten de gelegenheid hun vaardigheden en branchekennis in de ICT te bevorderen, verder doen zij cross-culturele werkervaring op en komen zij in aanraking met de Chinese cultuur. Dat meldt Huawei.

Voor het tweede jaar op rij investeert Huawei in de volgende generatie ICT-leiders en bereidt hen voor op de technologie-gedreven toekomst. Vorig jaar werd de pilotversie in Nederland geïntroduceerd. Dit jaar is het project uitgebreid met een tweede partner, de TU Delft, om de exclusiviteit en de kwaliteit van het programma te behouden.

Excellente studenten op het gebied van Science & ICT doorliepen de afgelopen weken een zware selectieprocedure. Op basis van hun CV, cijferlijst en motivatiebrief werden uiteindelijk vijftien studenten geselecteerd. Zij reizen op 18 juli naar China en komen 1 augustus terug in Nederland.

In China doen de studenten praktijkervaring en nieuwe ICT-expertise op bij het hoofdkantoor van Huawei in Shenzhen. Na afronding van een ICT-opdracht ontvangen de studenten een certificaat en studiepunten van de universiteiten. Daarnaast volgen de studenten een cursus aan de Beijing University of Language and Culture, waarin zij de basis van de Chinese taal leren en verder kennismaken met de Chinese cultuur.

“Nederland heeft grote ambities met betrekking tot verdere digitalisering, het beschikken over werknemers met ICT-kennis is cruciaal voor innovatie en groei van de ICT-industrie,” zegt Wonder Wang, CEO Huawei Technologies Netherlands. Huawei ontwikkelde het Seeds for the Future-programma in samenwerking met vooraanstaande universiteiten en lokale partners. Op dit moment werkt de ICT-dienstverlener samen met meer dan 100 universiteiten in meer dan 35 verschillende landen.

© Nationale Onderwijsgids