Normal_medezeggenschapsavond_un1ek_9mei2019__8___002_

Op donderdagavond 9 mei werd een medezeggenschapsbijeenkomst georganiseerd voor iedereen die binnen UN1EK Opvang en Onderwijs is betrokken bij de centrale en lokale medezeggenschap en inspraak van ouders en medewerkers van opvang en onderwijs. Ruim 115 mensen ontmoetten en inspireerden elkaar en namen deel aan interessante workshops. Dit meldt UN1EK.

Integrale medezeggenschap 

In 2015 heeft UN1EK een integrale medezeggenschapsstructuur voor ouders en medewerkers van opvang en onderwijs ontwikkeld. “Dit was uniek in Nederland,” vertelt Claudia Doesburg, bestuurder van UN1EK. “We hebben de wetgeving voor medezeggenschap van ouders en medewerkers in onderwijs en opvang samengevoegd in ons medezeggenschapsreglement, vanuit het principe dat voor ieder onderwerp steeds het hoogste recht geldt.” 
 

Betrokkenheid en inspraak van medewerkers en ouders 

“Met onze integrale werkwijze in de IKC’s bieden we kinderen ontwikkelingsgerichte opvang en toekomstgericht onderwijs en geven we medewerkers een aantrekkelijk loopbaanperspectief,” licht Claudia Doesburg toe. “Een nieuwe strategische periode gaat in 2020 van start waarin o.a. onderwijsvernieuwing in het IKC, het aantrekken en ontwikkelen van medewerkers in een krappe arbeidsmarkt en het bieden van goed onderwijs en ontwikkelingsgerichte opvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar centraal staan.  
 
We vinden de betrokkenheid, inspraak en medezeggenschap van ouders en medewerkers bij deze ontwikkelingen belangrijk. Daarom organiseerden we samen met de centrale UN1EK raad een medezeggenschapsavond voor iedereen die binnen UN1EK bij de ontwikkeling en toetsing van beleid betrokken is. Een mooie avond en een nieuw startpunt voor dialoog en verbinding binnen UN1EK.” 
 

Eerste lustrum 

UN1EK bestaat in augustus vijf jaar, na een fusie in 2014 tussen Stichting Meervoud en Stichting Kinderopvang Vlaardingen. UN1EK heeft in Vlaardingen, Schiedam en Maassluis elf IKC’s voor opvang en onderwijs, zes basisscholen met peuteropvang en buitenschoolse opvang, diverse locaties voor kinderopvang en een sport outdoor BSO. Alle IKC’s van UN1EK hebben een uniek profiel en een wijkgericht aanbod zodat kinderen toekomstgerichte kennis en vaardigheden kunnen opdoen. Bij UN1EK werken ruim 750 professionele medewerkers die dagelijks meer dan 5.000 kinderen ontvangen.  
 
Door: Nationale Onderwijsgids