Normal_bruno_bruins

Tijdens het WK Handboogschieten in Den Bosch heeft sportminister Bruno Bruins bekendgemaakt dat er al 174 gemeenten aan de slag gaan met een lokaal sportakkoord. Een jaar na het ondertekenen van het nationale sportakkoord zijn sportverenigingen, scholen en het bedrijfsleven samen aan de slag om lokale en regionale sportakkoorden te sluiten. Dit meldt Rijksoverheid.

Minister Bruno Bruins (Sport): “Geweldig om te zien dat al 174 gemeenten aan de slag gaan met een lokaal sportakkoord. Ik wil ook alle andere gemeenten, sportverenigingen, scholen en het bedrijfsleven oproepen om aan de slag te gaan met een lokaal of regionaal sportakkoord. Een mooi voorbeeld is het in maart gesloten Zeeuws Sportakkoord, waardoor nu alle kinderen in Zeeland getest gaan worden op hun motorische vaardigheden.”
 

Topsport die Inspireert

Met een subsidie van ruim €1,7 miljoen zijn de Wereldkampioenschappen (Para) Handboogschieten het grootste internationale sportevenement in Nederland in 2019. Van 3 t/m 16 juni worden zowel de WK Para Handboogschieten als de WK Handboogschieten gehouden in Den Bosch. De komende jaren wil minister Bruins meer topsportevenementen naar Nederland halen. Dit najaar gaat als onderdeel van het Nationaal Sportakkoord, het deelakkoord over Topsport afgesloten worden. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids