Normal_hardlopen__sporten__rennen

Begin oktober sluit de subsidieoproep Sport en Bewegen 2017 en hiervoor zoekt ZonMw referenten. Bent u onderzoeker in een voor sport en bewegen relevant vakgebied en wilt u een aanvraag beoordelen? Meld u dan nu aan als referent bij ZonMW.

Om de kwaliteit van onderzoek in Nederland te waarborgen werkt ZonMw met referenten. Dit zijn experts in hun vakgebied, meestal onderzoekers verbonden aan kennisinstellingen, die een beoordeling geven aan subsidieaanvragen. Op deze manier dragen we met zijn allen de verantwoordelijkheid en wordt er kwalitatief goed onderzoek uitgevoerd in Nederland.

Een referent beoordeelt subsidieaanvragen met behulp van vastgestelde kwaliteits- en relevantiecriteria. In deze oproep behandelen referenten 1 tot 3 aanvragen in de periode van 13 tot 30 oktober 2017. Geschat wordt dat een beoordeling per aanvraag 4 uur duurt. U ontvangt voor de beoordeling geen vergoeding. Wel verloten we vijf dinerbonnen ter hoogte van 150 euro onder de referenten!

ZonMw zoekt voor de subsidieoproep Sport en Bewegen 2017 onderzoekers die als referent willen fungeren. De onderzoekservaring moet opgedaan zijn op het gebied van sport en bewegen of een vakgebied gelieerd hieraan. Denk bijvoorbeeld aan revalidatie, sociologie en innovatietechnologie. De besluitvorming kan alleen objectief en transparant verlopen als belangenverstrengeling of schijn daarvan wordt voorkomen. Wij gaan ervan uit dat onze referenten in staat zijn een onafhankelijk oordeel te geven over de aanvraag die wij voorleggen en dat de aanvragen strikt vertrouwelijk worden behandeld.

Wilt u een bijdrage leveren om de kwaliteit van sport- en beweegonderzoek in Nederland te kunnen waarborgen? Meld u dan nu aan als referent tot 13 september op www.zonmw.nl

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids