Normal_copyright_stockfreeimages_sport_schoenen_peuter_baby_

Tijdens de eerste dag van de Wereldkampioenschappen Shorttrack in Rotterdam heeft de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang (BMK) het manifest ‘Naar integrale kindcentra met sport en cultuur’ aangeboden aan vertegenwoordigers van de landelijke politiek. Hiermee doet BMK samen met een groot aantal maatschappelijke organisaties en het NOC*NSF een oproep aan de politiek voor meer sport en een gezonde leefstijl in het regeerakkoord. Dit meldt BMK.

Het manifest ‘Naar integrale kindcentra met sport en cultuur’ is uitgereikt door rugbyspeelster Tessel van Dongen aan Michiel van Nispen (SP) en Jesse de Haan (CU) in aanwezigheid van voorzitter van de BMK Sharon Gesthuizen. In het manifest wordt een lans gebroken voor “optimaal en veelzijdig leren bewegen”, aangeboden vanuit integrale kindcentra (ikc's). Hierdoor krijgen alle kinderen van 0 tot en met 12 jaar gelijke kansen in ontwikkeling, leren, ontdekken van (sportieve) talenten en omgaan met normen en waarden. “De sport wil, samen met cultuur, partner zijn in integrale kindcentra, met een dagelijks uitgebalanceerd aanbod van sport en cultuur.”
 
Naast dit manifest werden er nog drie manifesten uitgereikt door een topsporter namens de sectoren jeugd, zorg en natuur. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids