Normal_csa_-_1e_prijs_puur_koken_met_wild_2018-liggend__002_

Amber Beekman en Mart Oude Luttikhuis, beide student aan de Cas Spijkers Academie Twente, wonnen maandag 17 september de wedstrijd ‘Puur koken met wild voor aanstormend talent’. Met de winst namen zij ook de Cas Spijkers Cup mee naar huis. Deze wisseltrofee gaat voor de derde keer mee naar Twente. De wedstrijd vond plaats tijdens Gastvrij Rotterdam. In totaal streden 5 teams van de drie Cas Spijkers Academies uit Nederland om de winst. Elk team bestond uit twee koks en één junior jager. Dit meldt ROC van Twente.

Amber Beekman met een BBL-werkplek bij Tuindorphotel ’t Lansink en Mart Oude Luttikhuis, werkzaam bij Landhuishotel De Bloemenbeek, wisten samen met jager Matthijs Joosten de winnende gerechten te presenteren. Zij bereidden een amuse, voor- en hoofdgerecht met gans en konijn. Het tweede team uit Twente bestaande uit Peer Wagenaar en Thijs Goosen deelden samen met het team van Cas Spijkers Academie Breda de derde plaats. Peer en Thijs werden bijgestaan door jager Jeffrey van Loo. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt door sterrenchef Dennis Kuipers.

Cas Spijkers Academie Twente

De Cas Spijkers Academie Twente is één van de drie Cas Spijkers Academies in Nederland. In de moderne keuken en het restaurant van ROC van Twente in Almelo werken de jonge koks en sommeliers in opleiding aan het behalen van hun diploma op hoog culinair niveau. Tijdens de lessen, inspirerende projecten, excursies en diverse gastlessen van onder andere meesterkoks bereiden studenten zich voor op het horecavak.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids