Medewerkers waarderen ROC van Twente als een van de beste werkgevers

De waardering die medewerkers aan hun werkplezier bij ROC van Twente geven, levert de onderwijsorganisatie het World-class Workplace keurmerk op: Nederlands grootste, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. World-class Workplaces worden door hun medewerkers hoger beoordeeld dan hun branchegenoten op goed werkgeverschap. Dit meldt ROC van Twente. 

Eind september zijn 2.115 medewerkers van ROC van Twente uitgenodigd om anoniem een vragenlijst in te vullen. Het onderzoek is uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Effectory, dat zich heeft gespecialiseerd in medewerkersonderzoeken. Maar liefst 85,9 procent van de medewerkers heeft aan het onderzoek meegedaan.

Erg tevreden

Uit de resultaten blijkt dat zowel docenten als ondersteunende medewerkers met veel plezier hun werk doen, ook in crisistijd, waarin online lesgeven en werken de boventoon voeren en het gemis van collega’s merkbaar is. Er is een grote bereidheid van medewerkers om elkaar te helpen en een grote betrokkenheid en bevlogenheid. De uitkomsten van het onderzoek liggen nagenoeg allemaal hoger dan bij de vorige meting in 2018 én het landelijk gemiddelde; een 8,3 voor de algemene tevredenheid. De waardering ligt aanzienlijk hoger dan de gemiddelde scores bij andere mbo-instellingen.

Door: Nationale Onderwijsgids