Julie-Mar Brok behaalt als eerste diploma SVH Gezel Wijnmeester

Julie-Mar ontving dinsdag 12 juli haar SVH Gezel Wijnmeester diploma uit handen van SVH Wijnmeester en Meestergastvrouw Thérèse Boer. Julie-Mar kreeg haar diploma vanwege het feit dat ze de opleiding Gastronoom/Sommelier aan de Cas Spijkers Academie (CSA) heeft afgerond. Daarnaast ontvingen er nog 18 nieuwe SVH Gezel Meesterkoks hun diploma SVH Gezel Meesterkok. Dat meldt De Restaurantkrant.

Samen met de Sterklas in Amsterdam behoort de Cas Spijkers Academie tot de hoogst culinaire vakopleidingen van Nederland. Om het diploma van SVH Gezel Wijnmeester te kunnen behalen, is het belangrijk om de mbo niveau 4 opleiding tot Gastronoom/Sommelier te hebben afgerond. 

SVH Wijnmeester 

Ricardo Eshuis, directeur van Stichting Vakbekwaamheid Horeca: “Je bent ook verplicht om tijdens de opleiding aantoonbaar ten minste 13 masterclasses moet hebben gevolgd van SVH Meesters. De Proeve van Bekwaamheid, aan het einde van de opleiding, wordt dan ook beoordeeld door een SVH Wijnmeester. De Cas Spijkers Academie heeft alle eisen in het opleidingsprogramma ingepast en dat heeft geleid tot de diplomering van de eerste SVH Gezel Wijnmeester.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk