Normal_donders_congres

Innovatie binnen het onderwijs is een hot topic. Deskundigen benadrukken voortdurend de noodzaak van het investeren in onderwijsvernieuwing. Leerkrachten, onderwijskundigen, schoolbestuurders en onderwijsspecialisten moeten leerlingen immers zo goed mogelijk voorbereiden op hun toekomst. Juíst in deze snelle, complexe tijd. 

Vaak vallen er dan woorden als ‘toekomstgericht leren’, het prikkelen van leerlingen tot het ontwikkelen van ‘een lerende attitude’ of ‘21st century skills’. Er is een opkomst van AGORA scholen, waarin de leerling wordt geschoold op basis van vertrouwen, en Bildung Academies, waarin maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal staat. Maar wat betekenen al deze termen nu eigenlijk? Waarom zijn ze juist nu zo belangrijk? En vooral: hoe integreer je hun betekenis het beste in jouw eigen onderwijs?

Onderwijstips van topwetenschappers

Tijdens Congres Donders Ontmoet Onderwijs 2018 op 26 september wordt ingespeeld op deze vragen. Tevens biedt het congres onderwijsprofessionals heldere handvatten om mee te groeien met innovaties in de klas. Wetenschappers van het toonaangevende Donders Institute for Brain, Cognition and Behaviour in Nijmegen maken de nieuwste ontwikkelingen voor jou tastbaar. Maar ook praktijkexperts laten hun licht schijnen op onderwerpen als: maatwerk in de klas, onderwijstechnologie en onderwijskunstenaarschap.   

De dagvoorzitter van Donders Ontmoet Onderwijs 2018 is prof. dr. Harold Bekkering. Als hoogleraar Psychologie, lid wetenschappelijke adviesraad AGORA scholen en hoofd van de onderzoeksgroep Social Educational Neuroscience bij het Donders Institute zorgt hij dat de inhoud van het programma zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Evert Hoogendoorn laat zien hoe leren betekenisvol gemaakt kan worden door principes uit games te gebruiken. Claire Boonstra stelt de vraag centraal waartoe het onderwijs dient en wat dit betekent voor de inrichting van het onderwijs. Sjef Drummen zal samen met zijn zoon de noodzaak van AGORA onderwijs benadrukken. Namens de Centrum Educatieve Dienstverlening (CED-groep) zal onderwijsadviseur Fernanda de Hoop vertellen over De Vreedzame School.

Over het congres

Donders Ontmoet Onderwijs 2018 is hét congres voor onderwijsprofessionals binnen het PO, VO en het mbo. Bezoekers van de website van de Nationale Onderwijsgids krijgen €150,- korting op de deelnameprijs en betalen €349,-. Gebruik hiervoor de kortingscode: X09D3 B4CC 5D5C 9CE6Klik hier voor meer informatie en om je aan te melden voor het congres.

(Dit is een advertorial van Radboud Centrum Sociale Wetenschappen)