Normal_advertorial_seeders

Een goede voorbereiding is voor een nieuw schooljaar erg belangrijk. Of je nou voor het eerst naar de middelbare school gaat of dat je er al een paar jaar op zit, een nieuw schooljaar is altijd even spannend. In welke klas kom je, hoe ziet je nieuwe rooster eruit en welke lessen krijg je? Door je echter goed voor te bereiden, maak je het allemaal een stukje makkelijker voor jezelf. Lees hier daarom vier tips die jou kunnen helpen met een goede start van het schooljaar.

1: Leer je rooster op tijd uit je hoofd

Het kost altijd een paar weken tot je precies onthoudt welke lessen je op welk moment van de dag hebt. Zeker in de brugklas kan dit ervoor zorgen dat je zo nu en dan te laat de les binnenloopt. Zorg dat je je rooster na de tweede week nog uit je hoofd kent. Een tip: ken je het rooster nog niet uit je hoofd? Maak een screenshot van je rooster en stel hem in als je achtergrondafbeelding op je smartphone. Zo heb je hem altijd snel bij de hand.

2: Houd alles goed bij

Het gebruiken van een (papieren of digitale) agenda is erg belangrijk, zelfs nu alles ook online te vinden is. Er kan online namelijk altijd iets mis gaan. Als je even geen internet hebt, of als de software niet goed werkt, kun je altijd in je agenda zien wat het huiswerk ook alweer was. Ook kun je hier je rooster in zetten en andere afspraken die je buiten school om hebt. Cruciaal voor een goed schooljaar.

3: Zorg voor alle benodigdheden

Het kan goed zijn dat je een paar weken voordat school begint (of tijdens de eerste week) een lijst met benodigdheden krijgt. Verkijk je hier niet op: deze dingen heb je écht nodig. Staat er dat je een rekenmachine TI 30XB nodig hebt? Je moet dan ook echt deze rekenmachine kopen, om te voorkomen dat je bijvoorbeeld niet mee mag doen met de les. Je komt er snel achter dat alles op de lijst er met een goede reden op staat.

4: Wees jezelf

Je krijgt op een nieuwe school of klas soms al snel de neiging om je anders voor te doen dan je echt bent, omdat je denkt dat je er zo sneller bij hoort. Niks is echter minder waar. Het gaat je echt geen goed gevoel geven als je een personage opzet, en als mensen om je heen dit doorhebben zullen ze dit ook niet waarderen. Blijf dus altijd gewoon lekker jezelf!

Auteur: Seeders