Normal_tips_beter_studeren

Met de drukte van het studentenleven kan het af en toe erg lastig zijn om de tijd en de focus te vinden om goed te studeren. Je wordt al snel afgeleid of vind al snel andere dingen die ook nog even gedaan moeten of kunnen worden. Zelfs wanneer je vol motivatie begint is die aandacht vaak al snel weer vertrokken. Met deze handige tips maken we het je graag wat makkelijker.

1. Volg een training

Het volgen van een handige training zoals de training van het effectieve werken kan je precies de tools geven die jij nodig hebt om jezelf beter te kunnen focussen. Zonder de juiste tools wordt het namelijk ontzettend lastig. Je leert in deze korte training alles wat je nodig hebt om jouw taken die dag (inclusief het studeren) goed en effectief af te handelen. Zo houd je aan het einde van de week zelfs nog tijd over!

2. Maak een to-do lijst

Begin iedere dag met het maken van een to-do lijst. Van het doen van de boodschappen tot het volgen van colleges. Streep iedere gedane taak door op de lijst, totdat je aan het einde van de dag niets meer op je lijst hebt staan. Gebruik die overgebleven tijd vervolgens om goed te studeren. Op deze manier kun jij je studie met een leeg hoofd beginnen.

3. Houd pen en papier bij de hand

Waar je ook gaat, zorg altijd dat je een notitieboekje of agenda bij je hebt waar je belangrijke dingetjes in op kunt schrijven. Inspiratie komt namelijk wanneer je het niet zomaar verwacht. Zo kun je al je ideeën direct op papier zetten, en alle taakjes direct aan je to-do lijst toevoegen. Nog fijner is het feit dat het opschrijven van gedachten en dingen in je hoofd meer ruimte maakt. Een leeg hoofd staat garant voor makkelijker studeren.

4. Download een handige app

Er zijn allerlei handige apps te downloaden die jou helpen om je dag effectief door te brengen en al je taken te voldoen zodat je tijd overhoudt om te studeren. Naast to-do apps zijn er ook allerlei leuke, handige apps die ervoor zorgen dat je op tijd pauze neemt, of je telefoon juist helemaal links laat liggen.

5. Ga lekker sporten

Soms zit je er even helemaal doorheen en kun je de concentratie niet vinden. Ga op zo’n moment even lekker sporten! Sporten maakt je hoofd helemaal leeg en geeft je weer nieuwe energie om aan de slag te gaan.