Logo_70835-banners

Op donderdag 28 en vrijdag 29 november opent het congres The (Next) Student weer twee dagen lang de deuren voor iedereen die meer wil weten over de communicatie met de (toekomstige) student. Wil jij dit congres bijwonen in de Jaarbeurs in Utrecht? Dat kan ook dit jaar weer met korting. Wij mogen 10 procent korting geven aan iedereen die zich aanmeldt met onze uniek kortingscode TNSNOG19!

De juiste student op de juiste plek. Ongetwijfeld een bekende uitspraak voor onderwijsinstellingen. Makkelijker gezegd dan gedaan. Het medialandschap verandert voortdurend, maar ook de voorwaarden om te studeren. Het leenstelsel heeft ervoor gezorgd dat de student extra zorgvuldig zijn studie uitkiest. Dat kiezen moeilijk is op deze jonge leeftijd, blijkt wel uit het percentage uitvallers. Eén op de drie studenten houdt het voor het einde van het eerste studiejaar alweer voor gezien. Er is dus nog een grote slag te slaan om deze student de juiste keuze te laten maken. En The (Next) Student weet: communicatie speelt een centrale rol. Dat is dan ook precies waar het congres over gaat!

Vernieuwde opzet

The (Next) Student heeft dit jaar een vernieuwde opzet met zeer uiteenlopende werkvormen die bij jouw leerbehoefte passen. Hierdoor bepaal jij zelf of je vooral geïnspireerd wilt raken, antwoorden wilt op prangende vragen of echt met een concrete opdracht aan de slag gaat. Dit jaar zijn er nog meer casussen specifiek op het mbo en hoger onderwijs gericht én kunnen bezoekers vragen stellen aan scholieren uit het vmbo, havo en vwo. Wie op zoek is naar verdieping kan ook een hele dag bootcamps volgen.

Programma op 28 november 2019

Deelnemers aan het programma op 28 november kunnen een lezing bijwonen over het opleiden van  leerlingen voor (niet) bestaande banen in de toekomst. Ook op het programma: hoe stimuleer je creativiteit, generaties van de toekomst en hoe bereik je op een ludieke manier de internationale scholier?
Bjorn Teeuwen van de Radboud Universiteit Nijmegen zal jou helpen je studentcommunicatie en kanaalkeuze in te richten, Rita de Wilde van de Universiteit Twente zet in op het verbeteren van de Customer Journey en Harry Rorije van de Hogeschool Utrecht leert jou meer over de implementatie van een chatbot. Hermien Miltenburg betrekt de ouder er ook nog bij: wat is de rol van de ouder eigenlijk bij het studiekeuzeproces voor het mbo en hoger onderwijs?

Programma 29 november 2019

Vrijdags staat eveneens een diversiteit aan onderwerpen op het programma. Vandaag wordt de impact van technologische ontwikkeling op het onderwijs behandeld, net als studiekeuzestress, het puberbrein en de veranderende rol van docent. En dan nog dit: wat kan virtual reality voor het onderwijs betekenen? En hoe zorg je ervoor dat medewerkers een ambassadeur worden van je school (merk) en hoe mobiliseer je deze groep?

Voor wie?

The (Next) Student is interessant voor docenten, decanen, studieloopbaanbegeleiders en opleiders in het mbo, hbo en wo, maar ook zeker voor marketing- en communicatieprofessionals. De diverse inspirerende onderwerpen en keynote sprekers maken dat deze twee dagen ook zeer waardevol kunnen zijn voor andere functies in het onderwijs.

Vier redenen waarom je dit congres niet mag missen!

  • Visionaire & praktijksprekers: bepaal jouw koers en hoor wat werkt en wat niet.
  • Inspiratie van zowel binnen- als buitenland: hoe gaan andere onderwijsinstellingen om met vraagstukken rondom werving & selectie & studiekeuze & studiesucces.
  • Diversiteit: Kies uit de vele werkvormen die op het congres de revue passeren en bepaal zelf waar jij behoefte aan hebt.
  • Podcasts: kun je niet kiezen? Geen probleem! Na het congres zijn diverse experts nog aan het woord en terug te beluisteren via podcasts op de website.

Houd de website van het congres in de gaten voor een update van alle nieuwe sprekers!

Bestel je kaarten nu alvast met korting

Je betaalt 799 euro voor twee dagen en 449 euro voor één dag. Meld je aan de via de website van SBO, gebruik onze unieke kortingscode TNSNOG19 en krijg 10 procent korting op de dag(en) van jouw keuze. 

Door: Nationale Onderwijsgids