Normal_klas_lokaal_leeg

Op het failliete Getijde College in Goes zullen komende maandag toch geen lessen plaatsvinden. Eerder liet de school nog weten dat het onderwijsrooster na de kerstvakantie gewoon zou worden hervat omdat zich al een partij voor overname had gemeld. Volgens de curator lukt het echter niet om de onderhandelingen tijdig af te ronden. De leerlingen moeten in ieder geval maandag nog thuisblijven. Dit meldt PZC.

Volgens curator Benne van Leeuwen zijn de gesprekken over een overname nog bezig. Pas in de loop van volgende week zal meer duidelijk worden. Ouders en leerlingen worden op de hoogte gehouden.

Het Getijde College in Goes is een particuliere school voor mbo. De school kampte al enige tijd met financiële problemen waardoor docenten al sinds begin dit schooljaar te laat of zelfs geen salaris ontvingen. De Avondschool voor volwassenenonderwijs en Het Stedelijk College Goes maken deel uit van het Getijde College en zijn daarom eveneens failliet verklaard. De drie scholen bieden in totaal aan ruim honderd leerlingen onderwijs.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids