Studenteninformatiesysteem Eduarte overgenomen door IT-bedrijf Topicus

IT-bedrijf Topicus, aanbieder van informatiesystemen voor het onderwijs, en Iddink Group maken vandaag bekend een overeenkomst te hebben bereikt over de overname van Topicus van alle activiteiten van Eduarte. Eduarte is een studentinformatiesysteem voor het mbo. Topicus en Iddink Group zijn beiden 100 procent dochter van Constellation Software Inc. en Sanoma. Het financiële gedeelte van de overname wordt niet bekend gemaakt. Dat meldt Eduarte. 

Directeur Topicus divisie Onderwijs Dirk Jan Timmer:  “Deze overname is voor ons een welkome aanvulling op ons productportfolio. Wij zijn al aanbieder van Parnassys en Somtoday, beide leerlingenadministratiesystemen voor het primair en voortgezet onderwijs. Met Eduarte komt daar nu de marktleider van het studentinformatiesysteem voor het mbo bij. Dat is een verbreding van ons marktaandeel die op logische wijze aansluit bij onze kernexpertises.”

Overname 

Naar verwachting zal de overname op 1 oktober aanstaande afgerond zijn. De betrokken Eduarte-medewerkers zullen dan overgaan naar de Topicus organisatie. 

Door: Nationale Onderwijsgids /Femke van Arendonk