Aquilum Groep neemt opleider Scolea over

Scolea optimaliseert haar aansluiting op de markt door als zelfstandige dochteronderneming aan te sluiten bij Aquilum groep. Daarmee bouwt Jannet Mulder, huidig algemeen directeur Scolea, voort op de sterke positie die Scolea inneemt in het werkveld van arbeidsongeschiktheid en re-integratie. Dat meldt Aquilum Groep. 

De samenwerking tussen Aquilum groep en Scolea vergroot de synergie binnen de groep van zelfstandige labels. Monique Schutrups, algemeen directeur Aquilum groep, is enthousiast over de toegevoegde waarde van Scolea: “De samenwerking met Scolea stelt ons in staat om onze huidige professionals bij te scholen én nieuwe medewerkers hoogwaardig op te leiden. Hierdoor versterken we onze werkgeverspositie. Daarnaast voegen we veel kennis en expertise toe aan onze groep, wat de kwaliteit van onze diensten ook in de toekomst verder vergroot. Scolea heeft een goede reputatie in de markt en staat bekend als dé opleider voor verzuim, arbeidsongeschiktheid en reitegratievraagstukken. Dit vult onze andere labels binnen Aquilum groep perfect aan.”

Verwachtingen van toekomstige professionals 

Onder leiding van algemeen directeur Jannet Mulder heeft Scolea afgelopen jaar aanzienlijke optimalisaties in haar processen doorgevoerd. Jannet benadrukt het belang van inspelen op de verwachtingen van toekomstige professionals: “Ons vakgebied is voortdurend in beweging en om alle ontwikkelingen voor te zijn, zoeken we nog sterker de aansluiting met het werkveld en de professionals. We hebben deze stap zorgvuldig overwogen en bewust gekozen voor Aquilum groep, omdat zij onze kernwaarden en visie op de markt delen. De huidige docenten en ikzelf blijven betrokken bij de opleidingen."

Voortzetting van de missie en visie 

Scolea is sinds 2010 actief als opleider voor arbeidsdeskundigen, casemanagers en reintegratieprofessionals. Voorlopig zullen er geen wijzigingen worden aangebracht in de bestaande opleidingen en kunnen huidige én toekomsite studenten erop vertrouwen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Jannet toont haar enthousiasme over de voortzetting van de missie en visie van de oprichters Hans Lankhaar en Bert van den Berg. “Samen met ons sterk en divers docententeam bouwen we voort op hun fundament, waarbij persoonlijk contact en betrokkenheid centraal blijven staan. Ook de eigenzinnigheid en authenticiteit van onze opleidingen, waarmee we ons onderscheiden van andere aanbieders, blijven we behouden in de toekomst."

Monique Schutrups vult aan: "We zullen blijven investeren in de kwaliteit van het onderwijs van Scolea. We waarderen de verbondenheid, het plezier en de ambitie van deze professionals, omdat het uitstekend past bij onze andere labels. Samen gaan we met veel enthousiasme en vertrouwen de toekomst tegemoet."

Door: Nationale Onderwijsgids