Nijmeegse kinderopvangorganisatie nu onderdeel van Humankind

Kinderopvangorganisaties Struin en Humankind hebben elkaar gevonden in het groene doel om kinderen te laten groeien en verbinden met de natuur. Om verdere ontwikkeling en groei mogelijk te maken, is Struin per 1 september onderdeel van Humankind. Samen willen zij nieuwe Struin-locaties openen, gebaseerd op natuurpedagogiek. Struin is er op dit moment vanuit tien locaties in en rondom Nijmegen voor ruim 800 kinderen. Dit meldt Humankind.

Als kleinere en vooruitstrevende kinderopvangorganisatie merkt Struin dat het lastig is om structureel de bedrijfsvoering rond te krijgen. “Humankind kan ons vanuit hun gedegen bedrijfsvoering en stevige financiële positie versterken. Daarnaast biedt zij ons de kans om te groeien en meer kinderen te laten struinen,” aldus Matthijs de Gruijter, oprichter van Struin.

Struin behoudt haar eigen identiteit

Robin Alma, bestuurder van Humankind vertelt: “Het unieke concept van Struin is voor Humankind een waardevolle toevoeging, naast ons reguliere aanbod voor kinderen in de leeftijd van 0-13 jaar. Ouders en kinderen kiezen vaak voor een combinatie. In de toekomst willen we die combinatie op steeds meer plekken samen aanbieden.” Het voortbestaan van Struin wordt door de overname geborgd.

Humankind heeft zo’n 500 locaties verspreid door Nederland en vangt 30.000 kinderen op. Zij werkt daarbij al jarenlang intensief samen met IVN Natuureducatie.

Door: Nationale Onderwijsgids