Normal_lucian-alexe-p3ip8u0ennm-unsplash__1_

Gastouder Marga Drenth haalt dagelijks basisschoolkinderen op met de auto. Maar omdat de Oostumerweg in Garnwerd nu een maand dicht is, moet ze 10 kilometer omrijden om bij de school te komen. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Twee kinderen op haar gastouderopvang zitten op De Kromme Akkers in Garnwerd en twee op De Adeborg in Aduard. De eerste maand is de Oostumerweg richting Garnwerd dicht vanwege werkzaamheden en de tweede maand (tot en met vrijdag 19 mei) is de weg richting Aduard gesloten.

Overlast

Drenth moet voor beide basisscholen ongeveer 10 kilometer extra rijden. Maar ook voor ouders en docenten op de basisschool in Garnwerd zullen de wegwerkzaamheden problemen opleveren, omdat de parkeerplaats van de school aan de Oostumerweg ligt. Auto’s moeten nu in het centrum parkeren, wat vooral tijdens ophaalmomenten tot overlast leidt. 

“Veel (oudere) kinderen die aan de Oostumerweg wonen, fietsten altijd naar school. Zij worden nu bijna allemaal gebracht door hun ouders, waardoor er meer auto’s zijn dan normaal.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky