Normal_baby_voetjes

De 44-jarige gastouder die eind januari terechtstond voor het doodschudden van een baby, is vrijgesproken van doodslag. De vrouw wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van de baby, maar er was volgens de rechtbank geen sprake van opzet. Dit meldt RTL Nieuws

De officier van justitie eiste zeven jaar cel tegen de gastouder die verantwoordelijk is voor de dood van een vier maanden oude baby. De gastouder vond het jongetje bewusteloos in zijn bedje, waarna zij hem vervolgens zachtjes wakker probeerde te schudden. Ze is niet van mening dat ze de baby te hard schudde. Het jongetje overleed niet ter plekke, maar een week later in het ziekenhuis.
 
Ook de ouders van het jongetje geven de vrouw niet de schuld. Zij wijten zijn dood aan de farmaceutische industrie. In een slachtofferverklaring doet de moeder een aanklacht tegen vaccinaties. Het zou slechter zijn gegaan met de baby nadat hij een tweede inenting kreeg. Ook de forensische deskundigen waren het tijdens de rechtszaak eind januari niet met elkaar eens. Twee van hen geven het shakenbaby-syndroom als doodsoorzaak, één juist niet en een vierde vond dat er meer onderzoek nodig was.
 
De vastgestelde doodsoorzaak was een bloeduitstorting en hersenletsel. Uit medische verklaringen blijkt dat het letsel enkel door schudden veroorzaakt kan zijn. Deze verklaring volgt de rechtbank dan ook en wijst daarmee met de vinger naar de gastouder die destijds als enige aanwezig was. Echter is de rechtbank van mening dat de vrouw het jongetje van vier maanden niet opzettelijk te hard schudde, en spreekt haar daarom vrij van doodslag. Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids