Vader uit Weesp wil eigen kinderopvang starten na strijd tegen wachtlijsten

Alex van der Baan uit Weesp gaat onderzoeken of een eigen ‘ ouderparticipatiecrèche’ de oplossing kan bieden voor het tekort aan buitenschoolse opvanglocaties in de Noord-Hollandse gemeente. Dit meldt NH Nieuws.

Van der Baan is al twee jaar bezig met het probleem dat hem en zijn gezin raakt. "Mijn zoontje staat nog altijd op de wachtlijst voor een opvang." Hoewel er in de hardst groeiende gemeente van Nederland de afgelopen meerdere nieuwe opvanglocaties zijn geopend is het nog altijd niet genoeg. Want hoewel er achter het huis van de Weesper vader twee nieuwe basisscholen zijn gebouwd biedt het geen ruimte voor zijn zoontje. "Daar kunnen zo'n duizend kinderen naar school, maar slechts zo'n 150 kinderen daarna naar de opvang."

Heft in eigen handen

Om dat probleem aan te pakken wil de vader nu een eigen creche openen. "In een groepsapp deelde iemand het idee voor een ouderparticipatiecrèche, daar zetten we nu vol op in. We hebben nu al zo'n twintig kinderen." Het plan is dat de groep kinderen dan door de ouders daarvan afwisselend worden opgevangen.

Door: Nationale Onderwijsgids